Азық-түлік қауіпсіздігі

ОП 8D07202 – Пищевая безопасность

ОП 7М07203 – Пищевая безопасность

 

Біліктілігі – «7М07203 – Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистры;
Оқу мерзімі – 2 жыл;
Кәсіп атауы/ маман лауазымдарының тізімі

Бастапқы лауазымда болуы мүмкін: ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде; ғылыми-өндірістік, жобалық, сараптамалық, әкімшілік мекемелер; жергілікті, облыстық және республикалық басқару құрылымдары жанындағы департаменттер, бақылау-аналитикалық қызмет мекемелері, стандарттау және сертификаттау орталықтары және т.б.

Бітірушілер қайда жұмыс істей алады:

ЖОО, колледждер, гимназиялар; ғылыми-зерттеу институттары; санитарлықэпидемиологиялық, ұйымдастыру-басқару, білім беру мекемелері.

Бітірушілердің кәсіби қызмет объектісі

Бітірушілердің кәсіби қызмет саласы тамақ қауіпсіздігін зерттеумен байланысты салалардағы ғылыми-зерттеу, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, жобалық, сараптамалық, педагогикалық жұмыстарды қамтиды.

Кәсіби қызмет аясы болып

Бітірушілердің кәсіби қызмет саласы тамақ қауіпсіздігін зерттеумен байланысты салалардағы ғылыми-зерттеу, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, жобалық, сараптамалық, педагогикалық жұмыстарды қамтиды.

 

Біліктілігі – «8D07202 – Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасы бойынша PhD философия докторы;
Оқу мерзімі – 3 жыл;
Кәсіп атауы/ маман лауазымдарының тізімі

  • бас директор;
  • ұйым директоры (бастығы)
  • ғылыми жұмыс жөніндегі ұйым директорының (бастығының) орынбасары;
  • ғылыми хатшы;
  • тамақ саласының ғылыми-зерттеу зертханасының меңгерушісі;
  • ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтарда;
  • ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындарында;
  • сараптау және жобалау мекемелерінде;
  • ҒЗИ, ҒӨО, санитарлық қадағалау кәсіпорындарында, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелерінде, тамақ бейіндегі өндірістік мекемелерде, ауыл шаруашылығы министрлігінің құрылымдық бөлімшелерінде басшы және жетекші маман;

тамақ бейіндегі жоғары және орта оқу орындарында оқытушы;

Бітірушілер қайда жұмыс істей алады:

– санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастырушылық-басқару, эксперименттік-зерттеу, білім беру (ғылыми және педагогикалық)

– санитарлық-эпидемиологиялық;

– өндірістік-технологиялық;

– ұйымдастырушылық-басқарушылық қызмет;

– эксперименттік-зерттеу;

– білім беру (ғылыми және педагогикалық).

Бітірушілердің кәсіби қызмет объектісі

  • оқыту;
  • тәрбиелеуші;
  • зерттеу;
  • әдістемелік;

әлеуметтік-коммуникативтік;

Кәсіби қызмет аясы болып

– жоғары оқу орындары (Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті, Қазақ ұлттық аграрлық университеті, С.Сейфуллин атындағы Қазақ мемлекеттік аграрлық-техникалық университеті, Жәңгірхан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау мемлекеттік университеті);

– ғылыми-зерттеу институттары (Қазақ егіншілік және Өсімдік шаруашылығы ғылыми-зерттеу институты, У.Успанов атындағы Қазақ топырақтану және агрохимия ғылыми-зерттеу институты, картоп және көкөніс шаруашылығы ҚазҒЗИ, күріш шаруашылығы ҚазҒЗИ,

А. И. Бараев атындағы Қазақ астық шаруашылығы ҚазҒЗИ.; Павлодар АШҒЗИ, Қарағанды ЖІЖ ҒЗИ және т. б.);

– ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтар (ҚР Жер ресурстарын басқару агенттігінің ғылыми-өндірістік орталықтары, «Агрохимиялық қызмет РҒӘО» ММ мекемелері және т. б.));

– ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындары; сараптау және жобалау мекемелері,

– ауыл шаруашылық құрылымдар, комитеттер, фирмалар және т.б.